Bad,  Badeværelse,  Nybyg,  Vores tanker

Det modige badeværelse?

Det her indlæg om badeværelset har drillet mig. Det blev ved med at være for langt, for snørklet, for meget information. Og lige der gik det op for mig, at det er der jo en helt naturlig grund til: Det er langt og snørklet, at træffe de endelig valg.

Så dette indlæg handler om de valg vi har truffet til badeværelserne. De krøllede tanker bag ved og alle de (lækre) fravalg vi har taget, kommer i et andet indlæg. Så here goes… vores (måske modige) badeværelser:

Vi får to badeværelser i huset. Et i forældre-afdelingen med indgang fra soveværelse via en skydedør. Og et i børneafdelingen, der også kommer til at fungere som gæstetoilet. Det bliver super spændende at se, om det bliver et hit med 17-årig knægt i huset. Erfaringer med den løsning må jeg dele om et par måneder 🙂

Udsigt

Et af værdierne i huset er ro og hvile. Du kan læse mere om husets værdier i indlægget lige her. Ro og hvile er for mig bl.a. et badeværelse, hvor jeg kan koble af. For mig er badekar og spa-stemning ren zen, så det var selvfølgelig noget vi prioriterede ind. Men jeg havde en drøm om, at kunne ligge i badekaret og se ud i naturen. Så allerede i skitsefasen, gik vi med et ret stort vindue i det store badeværelse. Vinduet er på samme gavl som et vindue indtil stuen og derfor var det naturligt for os, at de to vinduer skulle være ens. Dvs. uden frost eller film på vinduet i badeværelset… klart udsyn til den smukke natur som vores grund ligger ud til. Men derved også udsyn ind…..

Og nej, vi er ikke naturister eller har et behov for, at folk kan se os gå i bad! Men vi har en stor grund og foran den ligger endnu et grønt område inden der kommer en sti. Og så skal vi selvfølgelig have grønne planter og gardiner på en sådan måde, at folk på stien ikke kan kigge ind, men vi kan få det lys og udsyn vi ønsker. Det er uden tvivl et af de modige valg, men samtidig et valg vi er vildt glade for, at vi holdt fast i.

De mange valg

Begge badeværelser bliver indrettet med mat sort skuffemoduler af modellen Scuro (grebsfri) med hvid Marmorline mat vask fra Designa.

Vi har valgt Ifö Spira Art der er et væghængt toilet uden kant i selve kummen. For mig var det vigtigt at rengøring af selve toilettet bliver nemt. Jeg hader hvordan man bare flytter rundt på støvet på de almindelig kummer. Så jeg er spændt på at få erfaringer med denne væghængte og kantfrie model.

Og så har vi valgt armaturer fra Damixa. Jeg syntes deres Silhouet serie er ret fin. Den er enkel og så har det en rimelig pris. Vi har derfor både valgt håndvaskarmatur og brusearmatur med rainshower samt armatur til badekaret – alt sammen i den mat sorte. Også et modigt valg vil nogle mene.

Det er vist her, at jeg må indskyde, at Søren er farveblind. Så vi vælger gerne kontraster og det syntes vi bestemt at de mat sorte detaljer giver. Så da vi så, at Unidrain har lavet en ny serie, valgte vi den sorte variant af deres HighLine Colour afløb.

I mit hoved prøvede jeg at samle de valg vi havde truffet. Jeg vil have planter, messing og træ ind i indretningen for at bryde kontrasterne. Men pludselig kom jeg til at tænke på brusedørene. Hængslerne! Jeg kontaktede derfor vores byggefirma (Uldum Huse) og de sørger for at hængslerne bliver leveret i sort også. De er virkelig de små detaljer man skal huske, for det er dyrt og svært at lave om bagefter.

Gulvet

Vi har valgt polyuretan-gulv i hele huset, på nær badeværelserne. Her har vi valgt en varm grå klinke fra HJ Keramik i Kolding. Klinken hedder Lune Phobos. Vi får den i 60×60 på gulvet og 60×30 på væggen i brusenichen. Dette valg, er hvad jeg selv betegner, som et kedeligt valg. Jeg ville så gerne have gået amok i lækre klinker og modige farver, men vi blev simpelthen nødt til at begrænse os et sted. Og så kan vi jo altid lave det om – netop derfor fravalgte vi at få polyuretan ud i badeværelserne også.

Minus kalk

En af de andre værdier vi bygger huset efter er, at det skal være praktisk. Men sort armaturer og kalk gør det ikke ligefrem praktisk. Så derfor var vi også valgt at få et BWT anlæg installeret. Et BWT anlæg er et blødgørings-anlæg der fjerner det meste af kalken fra vandet.

Først valgte vi at få “klargjort til BWT”, så vi kunne installere det senere (når vi havde bedre overblik over de sidste poster i byggeriet). Det kostede ca. 1.500 at få klargjort til det. Men da et par af de sidste poster blev holdt inden for vores budget, nåede vi at sige “go” til BWT så vi får det installeret fra start. Jeg skal nok dele erfaringer med anlægget når vi er flyttet ind. Jeg er selv spændt på smagen af vandet.

Hvad har I truffet af modige valg i jeres indretning? Eller drømmer I om, at lave modige valg fx i en ombygning? Del dem gerne i kommentarfeltet herunder eller ved at tagge jeres billede på Instagram med #frukroghhansen.

Bedste hilsner
Fru Krogh Hansen

 

2 kommentarer

 • Anne

  Ihhh hvor fedt m sorte armaturer, det går jeg selv med tanker om vi skal have på voksenbadeværelset. Ved ikke helt endnu om vi tør, selvom vi også får blødgøringsanlæg installeret. Hvad har I valgt af håndklædetørrer ?(hvis I skal have det) de er ofte hvid og chrom, jeg har kun fundet 1 sort jeg kan lide, da jeg er på udkig efter en “lodret” så vi undgår al den støvsaml.
  Fedt m de rimfree toiletter, det er jeg absolut tilhænger af, dog mangler jeg finde modellen til voksenafdelingen da jeg har sat mig i hovedet det også skal kunne spule bagdelen 😉 Lyder godt med skydedør også, det har vi valgt flere steder men jeg er i tvivl om de er ok at have ind til et badeværelse, må ud og se dem live et sted.
  Og så synes jeg det er mega fedt I har turdet vælge et stort vinduesparti ved badekarret! Så lækkert at udnytte at man ikke har naboer tæt på til alle sider!

  • Fru Krogh Hansen

   Hej Anne, vi får ikke håndklædetørrer. Erfaringen fra at bo i et nyere hus (hvor vi bor til leje nu) er, at når der er genvex anlæg og varme i gulvet, så tørrer håndklæder lyn hurtigt selvom de bare hænger på en krog. Jeg har selvfølgelig kig på fede små kroge i sort eller messing, men jeg har ikke helt besluttet mig endnu. Dog kan jeg fortælle at Designa faktisk har en lodret håndklædetørrer, der ser rigtig fin og enkel ud. Jeg kan ikke umiddelbart finde den på nettet, men de har den i et af deres kataloger.
   Og jeg ville slet ikke være nervøs for sort armatur hvis I får blødgøringsanlæg.. det er så flot! Og spændende om du finder det rette toilet. Det er lidt sjovt at den funktion ikke rigtigt er nået DK endnu, men er jo helt normalt i andre lande. Du må super gerne dele når du finder det. Jeg tænker det kan inspirere andre der er ved at tage valg om badeværelser 🙂
   Tak fordi du læser med. Kh Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *