Aflevering,  Huskøb,  Inspiration

For-aflevering / aflevering

Altså her i huset tælles der nærmest timer til afleveringen (også kaldet afleveringsforretning). Det er en drøm der startede for flere år siden, der nu endelig går i opfyldelse. Og lige meget om man skal til for-aflevering eller aflevering af sit hus, så er det vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter ved en afleveringsforretning.

Vi er forskellige

Nogle mennesker har super nemt ved, at kigge på sit nye hus med kritiske øjne og sige “det er en ommer”. Mens andre ikke bryder sig om, at skulle kritisere en håndværker der har gjort sit bedste. Mennesker er forskellige og det skal der være plads til .. også i en aflevering.

Jeg er selv en af dem, der før har haft rigtig svært ved at sige “Det er bare ikke godt nok det der. Jeg vil gerne have, at du laver det om”. Jeg følte, at jeg skuffede det menneske jeg stod overfor. Eller hvad nu hvis han/hun blev sur på mig?

Sådan har jeg det heldigvis ikke mere. For jeg har indset to ting:

  1. Hvis jeg ikke fortæller håndværkeren, at det ikke er tilfredsstillende, hvordan skal han/hun så kunne forbedre/udvikle sig?
  2. Jeg snyder kun mig selv.

Tjeklisten

Jeg har fundet ud af, at hvis jeg er forberedt, så er det faktisk nemmere for mig at sige fra. Så jeg har løbende samlet input fra andre seje nybyggere og fagpersoner og de input vil jeg da dele med jer.

Så hermed en lille tjek-liste. Lige til at printe eller tage med elektronisk til for-aflevering eller aflevering af huset.

Byggesagkyndig

Ud over at have en tjekliste, så er jeg meget tryg ved at vi har Claes med – vores byggesagkyndig. Vi gennemgår huset med ham inden afleveringsforretningen og så er han også med til selve afleveringen.

Vores byggefirma, Uldum Huse, blev faktisk glade da vi fortalte, at vi havde hyret en byggesagkyndig. For som de sagde, så undgår de en masse unødige spørgsmål fra noviser som os 🙂 Claes har været en uvurderlig hjælp igennem hele processen. Han holder til på Fyn og du finder ham lige her: http://ckprojektering.dk/

De få gange hvor Claes er gået videre med spørgsmål Uldum, så har de haft en faglig snak. En dialog i et fagsprog som kunne omsættes til tryghed for os. DET har været fedt. Skønt samarbejde mellem alle 3 parter! Så klar anbefaling herfra, om at hyre en byggesagkyndig og hvis man bor tæt på Claes, så er det bare med at kontakte ham.

Har du forøvrigt tilføjelser til vores tjekliste? Så skriv dem gerne herunder! Så opdatere jeg listen løbende 🙂

Rigtig god afleveringsforretning,

Bedste hilsner
Fru Krogh Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *