Inspiration,  Moodboards,  Rejsegilde,  Vores tanker

Rejsegilde

Man når knapt nok, at få det første træ ind på byggepladsen, før et planlægnings-menneske som jeg spørger tømren: “Nå, men hvornår kan vi så holde rejsegilde?”

Jeg elsker fest – og det gør Søren skam også, han er måske bare lidt mere tålmodig end jeg 🙂 Tømren var rigtig rar og han fortalte, at det jo først er efter spærret er rejst, at man holder rejsegilde. Dog, fortalte han, at der er mange der venter, indtil taget er på, for så er man ikke så afhængig af vejret.

Han fortalte også (på en rigtig pæn måde), at vi nok ikke skulle forvente, at håndværkerne deltog. For som han forklarede, så ligger rejsegilde ofte om eftermiddagen eller i weekenden og det betyder, at håndværkerne skal bruge deres fritid på at deltage. Og når man så tænker på, hvor mange nybyggede huse der immervæk bygges, så bliver det til en del rejsegilder.

Historien og etiketten omkring rejsegilde kan du for øvrigt læse på Wikipedia

Nå, men vi besluttede os at vente, til der var tag på og til der var kommet vinduer i huset. Vi håbede på, at det derved ikke ville være så koldt (men det var det!!). Så en lørdag i april, råbte vi til rejsegilde den efterfølgende fredag – og der kom altså rigtig mange, selvom det var med så kort varsel.

Konceptet var simpelt: øl, vand, rosé og pølser på grill. Og så ellers sørge for, at vi kunne tilbringe så meget tid med vores gæster som muligt.

Vores store søn og hans kammerat blev installeret i garagen, hvor de grillede pølser og bød velkommen. Inde i køkken/alrum havde vi stillet et enkelt bord op – der skulle nok have været flere, men faktisk gjorde manglen på stole, at folk minglede mere.

Og så have jeg lavet moodboards. I hvert rum, stod der et moodboard med rumfordeling, billeder og tanker om rummet. Derudover havde jeg sat et blankt stykke papir og en kuglepen på. På den måde kunne vores gæster skrive gode ideer til os.

Det var et kæmpe hit! Og bestemt en anbefaling herfra. Selve pladerne købte jeg i Bauhaus. Den stakkels lagermand var noget skeptisk, da jeg bad ham om, at skærer pladerne over. Men da jeg forklarede ham, at de ikke skulle bruges i byggeriet var han mere roligt. Jeg købte 5 plader der blev skåret op i to. Samlet pris ca. 150 kr.

Jeg kunne sikkert også have spurgt håndværkerne, om de havde nogle plader tilovers, men helt ærligt, for 150 kr. så skulle de ikke bøvle med det.

Efter weekendens rejsegilde, stillede vi små poser til hver af håndværkere med en lille hilsen og en god flaske rødvin. Vi lagde også en seddel med en lille fælles hilsen til dem:

Hej Håndværkere,
Vi holdte rejsegilde i fredags og som I kan se, så er der en grund til at vi ikke er selvbyggere: Vi kunne ikke engang hænge vimplerne op 🙂 Men traditionen tro er mønterne til lærlingene 🙂

Del meget gerne jeres gode ideer om rejsegilde i kommentarfeltet herunder. Du kan også tagge dit eget rejsegilde på Instagram med #frukroghhansen så reposter jeg de gode ideer 🙂

Bedste hilsner
Fru Krogh Hansen

PS: Jeg ville have bundet en krans, men det nåede jeg simpelthen ikke. De er forøvrigt piv dyre at købe. Man kunne også købe flag og hænge op, men det nåede jeg heller ikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *