Aflevering,  Hus

Overtagelsen

Vi overtog vores hus.. vores drøm.. i fredags og selvom alt ikke var færdigt, så var det en vild og fantastisk oplevelse. Men hvad var ikke færdigt og hvorfor er vi ikke bekymrede ved overtagelsen?

Vi vidste godt, at de nok ikke blev færdig med alt. Det blev vi gjort opmærksom på i ugen op til overtagelsen. Og ja, man når lige at panikke. Men da vi lige fik tænk ”Hvad er der værste der kan ske”, så var det jo ikke verdens undergang. Jo jo, vi var pressede hvis vi ikke kunne flytte i Pinsen og vi var også presset af, at vi skulle ud af vores lejebolig. Men altså, der ville kunne findes løsninger.

Og det endte jo med at vi kunne flytte ind – dog med et par mangler.

Billede fra fredag – overtagelsesdagen

Manglerne

Vores ene sorte stolpe var desværre montoret ca. 20 cm forkert, hvilket resulterede i, at det sidste træbeklædning ikke kunne færdiggøres og færdigmales. Blikkenslageren kunne derfor heller ikke gøre sit færdig. Indvendigt manglede vores opvasker, badekar og glaslåger i badeværelserne. Opvaskeren var vi selv lidt sen til bestille, så det var vores egen skyld.

Jeg ved at et par af de store byggefirmaer kører med foraflevering, hvor man gennemgår huset for fejl der så – så vidt muligt – udbedres inde den endelige overtagelse. Jeg har lavet en tjekliste, som man kan bruge – den finder du lige her. Vi havde ikke en foraflevering, men vi havde Kasper, Klaes og Simon.

Bekymringerne udeblev

Kasper fra Kildebakken Byg og Montage var hyret af Uldum som montør af køkken/bad og til andet arbejde (tilskæring af fodlister mv.). Han har en rigtig godt øje for kvalitet. Han ringede hvis han var det mindste i tvivl om noget og så knoklede han for at blive færdig og koordinere med de håndværkere der skulle færdiggøre indvendigt, så vi kunne flytte ind. Kæmpe respekt! Ham kommer vi til at bruge en anden gang, hvis vi får brug for det – giga anbefaling herfra.

Klaes, var vores byggesagkyndige. Ikke mindre end 3 timer brugte han med Søren aftenen inden aflevering hvor de gennemgik ALT! Jeg kan endnu engang anbefale at man hyre en byggesagkyndig og hvis man bygger på eller tæt på fyn, så kan man fange Klaes lige her.

Simon var vores byggeleder fra Uldum Huse gennem hele byggeriet. Han vidste, at vi via Kasper havde fået afstemt forventninger, om hvad der var færdigt og hvad der ikke var. Men alligevel ringede han lige for at sikre sig at vi var 100% forventningsafstemte. Og så havde han ved overtagelsen en plan for hvordan vi hurtigst muligt kunne få udbedret manglerne – hvilket altså sker i denne uge. Det er simpelthen i orden.

Så de 3 gutter – de gjorde altså, at vi kunne flytte ind med jubel og bobler … Så kan det godt være at det udvendige ikke var helt færdigt i fredags, men det er fuldstændig lige meget… for det indvendige var perfekt!

Billede fra i aften (onsdag)

Og allerede da jeg kom hjem tirsdag, var tømrene færdige og i dag færdiggjorde blikkenslageren resten. Det er simpelthen den vildeste følelse. Jeg niver mig selv i armen hver dag.

Det er vores hus nu! Nu skal vi bare på plads.. 🙂

Bedste hilsner
Fru Krogh Hansen

En kommentar

  • Anne

    Så lækkert!! Og vel stadig i småtingsafdelingen, hvad der manglede, så I stadig kunne flytte. Og rart hvis det der mangler er noget der ikke giver det helt vilde svineri indendørs 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *