Gæste Indlæg,  Inspiration

Fam. Tarpgaards smukke funkis ved havet

Det har fra starten været min hensigt, at invitere gæster ind på bloggen, for at dele deres hjem, deres løsninger og deres tanker. Et af de byggerier jeg tidligt begyndte at følge, var familien Tarpgaard fra Fredericia. Jeg overlader derfor pennen til Line, der her fortæller om deres utroligt smukke byggeri:

Vi købte grunden, incl en gammel murstensvilla fra 1932 i foråret 2006. Vi har boet i det gamle hus i 12 år inden vi væltede huset for at bygge nyt. Vi havde dermed alle forudsætninger for at, vende vores nye hus rigtigt i forhold til lys, sol, blæst og indkik fra vejen og stien omkring huset mm. Grundens placering på Fredericia Vold og udsigt til Lillebælt er nok det mest unikke ved vores hus.

Vi havde selv tegnet huset med de ’krav’ vi havde til rum-fordeligen mm. Arkitekten har på fineste vis brugt vores oplæg og vores information om, hvor vi ønskede udsigt og hvor vi ønskede at begrænse indsigten fra vejen mm. Han ramte 98% vores ønsker i første oplæg.

Kombinationen af beton og Kolumba stenene er også unik. Kolumba K57 hedder også Royal Playhouse, da Petersen Tegl lavede farven til det nye Skuespilhus. Der er kun bygget ganske få huse i den sten siden.

Fakta
Grund: knap 800 m2
Hus incl. stor integreret garage: 400 m2
Funkis
Flat tag med solceller
Beton elementer og mursten, Kolumba K57 fra Petersen Tegl
Byggefirma: Nysom A/S, Kolding
Arkitekt: Allan Lorentzen, Tegnestuen Lorentzen, Vejle

Unikke tilvalg og beslutninger

Nogle af de tilvalg og beslutninger vi er specielt glade for er beliggenheden, de store vinduespartier og skydedøre, kombinationen af materialer og køkken/alrum.

Beliggenheden

Vi havde ledt efter et hus/en byggegrund i et par år, da det gamle hus pludseligt kom til salg og min mand så det en søndag aften i Den Blå Avis – vi købte det næsten ubeset. Vi har den mest fantastisk udsigt ud over Lillebælt – samtidig med, at vi har gå-afstand byen og er relativt tæt på motorvejen.

Store vinduespartier og skydedøre – med indbrudssikkert glas

Vi har åbnet huset mest muligt op mod vandet med kæmpe store vinduespartier og skydedøre. Vi er meget glade for, at den smukke natur integreres i hele huset.

Min mands firma – Tarpgaard A/S – handler bl.a. med Schuecö profiler og glas incl. sikringsglas, hvorfor vi aldrig overvejede andet. Vi har valgt sikringsglas i hele huset, hvilket gør huset indbrudsikkret. Glas-entreprisen har været vores egen.

Kombinationen af rå beton, mursten både inde + ude, glas, egetræ og messing

Vores materialevalg er dyre end standard, men det har været en højprioritet for os, at tingene passer sammen. Fx er gulvplankerne både brede og lange (fuld længde i de fleste rum), så det passer til husets store flader.

Vi har i hele processen haft øje for kvalitets materialer og synes at vi har fundet en fin balance. Det er sådan noget der er svært at overveje. Man er først rigtigt sikker, når man har set det. Vi var meget bekymret for om, det rå beton, glas og mursten indenfor blev for koldt og upersonligt. Vi er derfor meget glade for, at mærke hvordan de lange og brede egeplanker og messingen bløder det hele op.

Køkken alrum

Lillebælt er fuldt integreret i vores køkken alrum. Vi har en kæmpe skydedør (godt 6 m – åbning på godt 3 m) fra køkkenet til terrassen, hvilket næsten giver et udekøkken. Vi har derfor bl.a. valgt at have både vask og kogeplade på samme bordplade, for at henvende begge dele til vandet.

Materiale valget i køkkenet var svært, fx var vore bordplader for lange til en stenbordplade, hvilket vi ellers havde planer om. Derfor endte vi med massive messing bordplader og en håndlavet vask – og deraf kom alle de andre messing detaljer resten af huset.

Andre valg vi er glade for
Nøglefrit hus
BWT anlæg
Kæmpe garage med varme, så den kan bruges mange forskellige formål
At vi har valgt at prioritere akustikken i hele huset med lydlofter og fuldlimede gulve

Vores bedste råd til andre der skal bygge nyt hus

Overvej hvor stor en proces i har mulighed og lyst til at deltage i. Der er langt fra at standard typehus med få valg til delvist byg-selv, som vi kastede os ud i.

Vi havde aldrig klaret det uden en fantastisk byggeleder (Mark Nysom), som vi stoler 100% på. Det er klart en af de vigtigste valg i hele processen. Vi kendte vores byggeleder inden vi gik i gang med byggeriet og var ikke i tvivl om, at Nysom A/S kunne hjælpe os.

I perioder har der været ekstremt hårdt, at vi har være inde over stort set alle valg i hele processen – men nu, hvor vi nærmer os målet, har det været det hele værd. Og har givet os mulighed for at vente med/ændre/tage nye valg som huset har taget form. 

Vores bedste indretningstip

Der skal være plads til dagligdagen, vi er en familie på 6 – Mor, far og 4 drenge i alderen 3-13 år. Det kræver både plads og materialer der kan ’holde til’ brug. Bl.a. har vi lavet et stort bryggers, så vi ikke skal se på vasketøj, overtøj mm andre steder i huset. Vi har også placeret de 2 største af vores børn i nederste etage, så de har mulighed for at have flere venner på besøg, uden at det nødvendigvis involvere resten af familien. Et viktualierum er også med til at lette hverdage, da det giver overblik og mulighed for opbevaring af basisvare.  

I er velkommen til at stille spørgsmål på Instagram på @tarpgaard eller @martintarpgaard

Bedste hilsner
Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *