Liv og glade dage,  Opskrifter

Drengerøvsgryde

Drengerøvsgryde er en gryderet med masser af kraft, smag og 3 slags kød. Det bedste er, at den egner sig til rester, så derfor laver vi den ofte i weekenden, så mandag er en “nem” mad dag.

Det er en gryderet der egner sig både som simreret, men kan også laves på en time hvis man har det.

Hvis jeg laver den til små børn udelader jeg chilipastaen helt.

Tid: 1 time – men retten kan sagtens små simre i et par timer
Antal: 4-6

Du skal bruge:

1 gryde på min. 5 liter
1 svinemørbrad
1 løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
125 g bacon i tern
200 g cocktailpølser
1 rød peberfrugt
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. paprika
1/2-1 tsk. chilipasta
1 hønsebouillon (terning)
1 grønsags bouillon (terning)
1 spsk. kalvefon
½ l fløde
Salt og peber evt. lidt sukker

Fremgangsmåde:

  1. Skær mørbraden i små tern.
  2. Steg halvdelen af bacon sprødt og læg det på et stykke køkkenrulle
  3. Skær cocktailpølserne i små skriver og rist dem i fedtstoffet fra bacon. Stil også dem til side.
  4. Steg resten af bacon (ikke sprødt med bare lige lidt farve).
  5. Tilsæt løg og hvidløg
  6. Tilsæt mørbradstykkerne og lad dem få lidt farve
  7. Skær guleroden i tern og tilsæt.
  8. Tilføj chilipasta, dijonsennep, paprika, tomatpuré og rør lidt rundt.
  9. Tilsæt 1 liter vand og de to bouillonterninger
  10. Lad det koge op
  11. Tilsæt flåede tomater og kalvefon
  12. Lad det småsimre min. 30 min. (gerne mere)
  13. Smag til med salt og peber
  14. Hvis væden svinder meget ind, så tilsæt 0,5 liter vand eller endnu en dåse flåede tomater.
  15. 10 min. inden servering tilsættes peberfrugt og fløde. Retten får igen et opkog, mens cocktailpølserne tilsættes.
  16. Smag igen til med salt, peber og evt. lidt sukker (ikke meget, kun lige for at runde smagen af)
  17. Server med det sprøde bacon på toppen evt. med lidt grønt (toppen af et forårsløg eller lidt frisk persille)

Kan serveres med ris, pasta eller kartoffelmos.

TIP: Her plejer altid at være nok til rester dagen efter (4 personer) og retten kan altid spædes op med mere en dåse flåede tomater, vand eller lidt mere fløde dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *